LUISTER LIVE
SOCIAL MEDIA
         
LUISTER LIVE
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
Nieuws vanuit het schepencollege van Heist op den Berg
Heist-op-den-BergPmd-zakken en zakken voor restplastic

Het college geeft opdracht aan de milieudienst om 12.000 rollen pmd-zakken en 8.000 rollen met zakken voor restplastic voor gezinnen te bestellen bij IOK Afvalbeheer. Deze zakken zullen gebruikt worden voor de selectieve inzameling van pmd en restplastic in 2018.

De verkoopprijs van de zakken blijft ongewijzigd:
- 6 euro voor een rol van 24 pmd-zakken
- 4 euro voor een rol van 12 groene zakken.

Technische hulp voor expo Porseleinspiegelingen

Het atelier keramiek van de gemeentelijke Academie voor Beeldende en Toegepaste Kunsten neemt deel aan de expo Porseleinspiegelingen in Beringen. Dit project is een samenwerking tussen zes collega's keramiek van zes academies: Halle (Mieke Everaet), Lier (Liesbet Van Huysse), Maasmechelen (Anne Delforge), Geel (Myriam Daems), Turnhout (Patty Wouters) en Heist-op-den-Berg (Jeannine Vrins). Hiervoor moeten een aantal materialen vervoerd worden van Beringen naar de HAL, Liersesteenweg 173i in Heist-op-den-Berg. De academie beschikt niet over de nodige vervoertuigen om dit materiaal te vervoeren en wil graag een beroep doen op de technische dienst. Het college gaat hiermee akkoord.

De technische dienst zal zorgen voor het transport van de materialen op 17 oktober 2017 vanuit Beringen naar Heist-op-den-Berg. De academie zorgt wel voor extra mankracht om mee te laden.

Open School ondersteunt Babbelberg

De integratie- en diversiteitsdienst gaat een samenwerking aan met Open School voor de ondersteuning van de vrijwilligerswerking van de Babbelberg. Met deze samenwerking geeft de integratiedienst ondersteuning aan Heistse anderstaligen bij hun proces om Nederlands te leren. Het doel is om de Nederlandstalige vrijwilligers te versterken in hun contact dat zij hebben met de doelgroep tijdens de Babbelberg, waarbij zij de taak hebben anderstalige deelnemers te helpen met de Nederlandse taal te oefenen.

Open School biedt coaching voor de Babbelberg en de vrijwilligers door een educatieve medewerker in te zetten. Deze medewerker is aanwezig en stuurt situaties bij met betrekking op het contact tussen vrijwilligers en anderstaligen. De medewerker organiseert vorming op maat van de vragen en noden van de vrijwilligers en de integratiedienst. Vrijwilligers kunnen een zicht krijgen op het leerproces van anderstaligen door de les NT2 van Open School te bezoeken. De medewerker legt de focus op verschillende werkvormen voor een kwaliteitsvol oefenmoment. Deze werkvormen worden aangeleerd aan de vrijwilligers.

Met een goed uitgebouwd en ondersteund vrijwilligersteam kan de Babbelberg op een kwaliteitsvolle manier verdergezet worden.

Het college keurt de samenwerkingsovereenkomst tussen de integratie- en diversiteitsdienst en Open School goed. De overeenkomst loopt van september 2017 tot en met juni 2018.