LUISTER LIVE
SOCIAL MEDIA
         
LUISTER LIVE
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
Verlichte boerderijentocht in het gebied de Merode
GeelDe Landelijke Gilden uit de gemeente Herselt, Hulshout en Westerlo organiseren op zaterdag 21 oktober 2017 hun 6de editie van de verlichte boerderijentocht in Tongerlo. Vorige edities in Tongerlo & Herselt Blauberg & Voortkapel-Heultje & Westmeerbeek & Houtvenne, respectievelijk 10 & 8 & 6 & 4 & 2 jaar geleden, waren een enorm succes. Telkens meer dan 1.500 volwassen deelnemers, en daarbij nog kinderen, konden genieten van zowel de wandeling op zich en van de verlichte boerderijen maar ook van de proevertjes, hapjes en drankjes aangeboden op deze verlichte boerderijen.

Dit jaar wordt hetzelfde principe gehanteerd, namelijk een mooie wandeling langs enkele boerderijen in Tongerlo die ook nog eens door een van de afdelingen van de Landelijke Gilde uit het gewest Westerlo verlicht worden. Op deze stopplaatsen kan er genoten worden van een hapje en of een drankje zoals een aperitief, soep, een boterham met spek, chocomelk, wafel en een pannenkoek. Op alle plaatsen is er ook drank aan democratische prijzen te verkrijgen. Zoals ook bij de laatste editie wordt aan alle omwonenden van de route gevraagd om hun huis of omgeving ook “in de schijnwerpers” te zetten.

Deze verlichte boerderijentocht met een afstand van een 5 km vindt plaats op zaterdagavond 21 oktober 2017. De deelnemers kunnen zich ter plaatse aanmelden en inschrijven vanaf 19 tot 21 uur (dus men hoeft niet op voorhand in te schrijven) in de Ilsestraat 86 te Tongerlo, bij tuinarchitect Wim verrezen. Vorig edities kwamen de deelnemers van heinde en verre, zelfs van buiten de provincie Antwerpen. We merkten toen ook veel kinderen en jongeren op, jongeren die eerst de sfeer kwamen proeven vooraleer naar discotheken of naar andere oorden te vertrekken. De deelnameprijs bedraagt 8 € per persoon, kinderen van 6-14 jaar betalen 5 € en kinderen beneden de 6 jaar mogen gratis mee. Hierin zijn de hogervermelde hapjes inbegrepen. Het parcours is zo opgemaakt dat het buggy vriendelijk is. Ter plaatse bij de inschrijving ontvangt men ook de deelnamekaart. Het is wel geraden om aangepaste kledij te voorzien, men weet nooit.

“Ook zelfs bij regenweer, de moeite waard”

Voor meer informatie kan je terecht bij:
Freddy Corluy, gewestvoorzitter Landelijke Gilden: 0496 71 57 47
Jelle Claes, consulent Landelijke Gilden: 0473 45 55 35