LUISTER LIVE
SOCIAL MEDIA
         
LUISTER LIVE
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
Nieuws vanuit het schepencollege van Herentals
HerentalsNieuwsoverzicht

Omleiding voor asfaltwerken op Herenthoutseweg

De stad laat van 16 tot 19 oktober asfaltwerken uitvoeren in de Herenthoutseweg, van het Albertkanaal tot aan de Meidoornlaan. Eerst wordt de oude asfaltlaag weggehaald, vervolgens een nieuwe aangebracht. Na het verwijderen van het oude wegdek, blijven de woningen bereikbaar. Toch kan dit wat moeizaam verlopen.

Tijdens de werken blijft autoverkeer naar het stadscentrum mogelijk. Autoverkeer vanuit het stadscentrum volgt een omleiding via Lierseweg, Wolfstee en Toekomstlaan. Fietsers met de fiets aan de hand en voetgangers kunnen nog wel over het voetpad.

De asfaltwerken worden uitgevoerd door aannemer Crauwels. Samen met de aannemer proberen we de hinder voor bewoners zoveel mogelijk beperken. De planning van de werken is wel afhankelijk van de weersomstandigheden.

In de loop van oktober voert de stad nog andere asfaltwerken uit. Het gaat om werken in de Nonnenvest, Sint-Jansstraat, De Beuckelaer-Pareinlaan, Belgiėlaan, Vorselaarsebaan, Watervoort, Meivuurstraat, Kamergoor, Proostenbos, Roggestraat, Bemden, Kapelstraat, Leefdaalstraat en Acacialaan. Hier gelden lokale omleidingen.

Infosessies over reanimatie en het gebruik van de defibrillator

Om mensen met een hartstilstand te redden, moet u snel kunnen reageren. Daarom willen de stad en het Rode Kruis zo veel mogelijk inwoners laten kennismaken met reanimatie en het gebruik van de defibrillator. U kunt een infosessie volgen op donderdag 9, 16, 23 of 30 november. De sessies starten telkens om 19 uur en vinden plaats in de gebouwen van het Rode Kruis (Schoolstraat 46). Deelnemen is gratis. Wilt u graag een sessie volgen, schrijf u dan in via www.herentals.be/hartveilig.

Ook het Rode Kruis Noorderwijk-Morkhoven organiseert een opleiding reanimatie en defibrillatie. Die vindt plaats op dinsdag 7 november om 19 uur in het Dorpshuis van Noorderwijk. De opleiding is gratis en duurt drie uur. Wilt u deelnemen aan de opleiding in Noorderwijk, schrijf u dan in via info@noorderwijk.rodekruis.be. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen organiseert het Rode Kruis nog bijkomende opleidingen.

Leren fietsen op de speelplaats

Het stadsbestuur kreeg van de provincie Antwerpen een 10op10-subsidie van 4.907,76 euro voor de aankoop van loopfietsen. De Herentalse basisscholen kunnen deze fietsen lenen zodat hun leerlingen de basisvaardigheden voor het fietsen kunnen oefenen in de veilige omgeving van de speelplaats. Op de loopfietsen leren ze hun evenwicht bewaren, remmen en sturen. Zodoende verloopt de overstap naar een echte fiets veiliger en gemakkelijker. Enkele loopfietsen zijn groter en werden speciaal aangekocht voor grotere kinderen die wegens een beperking moeite hebben met leren fietsen.

Aanleg van een broedplaats voor oeverzwaluwen op Addernesten

Afgelopen voorjaar vestigde een kleine kolonie oeverzwaluwen zich in een berg zand op de stedelijke stapelplaats Addernesten. Oeverzwaluwen zijn een beschermde vogelsoort en hun nesten mogen niet worden verstoord. Dit had tot gevolg dat de stad het gedeelte van de opslagplaats waar de oeverzwaluwen nestelde, moest afsluiten. Om dit de volgende jaren te voorkomen, beslist het college van burgemeester en schepenen om de zandberg deze winter te verplaatsen naar de rand van de stapelplaats. Zo kunnen de oeverzwaluwen in de lente ongestoord hun nesten maken zonder de werking van de opslagplaats te hinderen.

Herentals steunt 11.11.11-campagne: allemaal mensen

De 11.11.11-campagne staat dit jaar in het teken van migratie en vluchtelingen. Tijdens het weekend van 10 tot en met 12 november zet ook Herentals zijn beste beentje voor. Vrijwilligers zamelen het hele weekend geld in aan de Herentalse supermarkten. Op zaterdag is er ook een geldinzameling in Noorderwijk.

De jaarlijkse multiculturele brunch vindt plaats op zondag 26 november in zaal 't Hof. Van 11 tot 13.30 uur serveren de derdewereldraad en deN Babbelhoek er zuiderse specialiteiten. Inschrijven kan tot en met donderdag 23 november via www.herentals.be/brunch of bij de dienst sport, jeugd en internationale samenwerking (De Vossenberg, Markgravenstraat 107, tel. 014-21 21 86).

Allerheiligen en Allerzielen op de begraafplaatsen

In de periode rond Allerzielen en Allerheiligen is het altijd druk op de begraafplaatsen. De begraafplaatsen van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven zijn elke dag te voet toegankelijk van 8 tot 18 uur. Mensen die slecht te been zijn, mogen op vrijdag van 13 tot 15.30 uur en op zaterdag van 13 tot 17 uur met hun wagen op de begraafplaats van Herentals. Alleen op vrijdag 27 oktober en zaterdag 28 oktober is dit, voor de veiligheid van de vele bezoekers, niet toegestaan.

Om de drukte aan de begraafplaats in Noorderwijk op te vangen, geldt er van dinsdag 31 oktober om 15 uur tot vrijdag 3 november om 9 uur eenrichtingsverkeer in de Groenstraat en de Bremstraat, in de richting van de Servaas Daemsstraat naar de Keinigestraat.

Bowling voor 55-plussers

Ook dit jaar zijn sportieve senioren elke woensdag van 10 tot 11 uur welkom in de sporthal van De Vossenberg. Onder begeleiding van een sportanimator werken zij aan lenigheid, kracht en stabiliteit. Om de lessen van het najaar af te sluiten, organiseert het stadsbestuur op dinsdag 12 december een bowlingnamiddag. Deelnemen kost 4 euro per persoon. Ook 55-plussers die niet meedoen met de seniorenfitness zijn welkom. Vooraf inschrijven is niet nodig. U komt gewoon om 13.30 uur naar Bowling Het Ven (Vennen 35).